Gratie Thor

Bij de gratie Thor is iedereen gelijk, ongeacht hoe je verkleed bent

Democratie

Leven we in een democratie?

Hoe vaker politici het woord democratie in de mond nemen, des te minder geloofwaardig het is. U mag stemmen en ze lokken u in de val met mooie beloftes. Na de verkiezingen voeren ze een compleet ander beleid, dat niet overeenkomt met wat ze u beloofd hebben. Vervolgens vormen ze een coalitie, die altijd een meerderheid in de Tweede Kamer heeft. De debatten in deze kamer zijn een wassen neus en een poppenkast. Het geheel heeft meer weg van een dictatuur. En toch gaat u gewoon weer stemmen. Want anders gaat uw stem verloren? Wij doen niet meer mee!

Waarom willen politici dat u stemt?

Zoals uitgelegd bij ‘mens versus persoon’, stemt u als persoon. Zolang u blijft stemmen, blijft u in het systeem van personen en heeft de regering macht over u. Zeg uw machtiging besturen op en maak gebruik van uw mens (levende man of vrouw) entiteit.

Luister naar een autoriteit!

We leren al heel vroeg om te luisteren naar een autoriteit. Onze ouders hebben hetzelfde meegekregen, wat hen overigens niet kwalijk is te nemen. Uw vader geeft u na geboorte direct aan de overheid en u wordt een geregistreerde (‘registrare’ is aan de koning geven) burger. Op de kleuterschool leert u dat u moet luisteren naar de kleuterleidster. U moet zelfs toestemming vragen om naar het toilet te gaan. Zo worden wij ons hele leven opgeleid tot een trouwe staatsburger, die naar de machten zoals politieagenten, de belastingdienst, een rechter en een deurwaarder moet luisteren, opdrachten moet uitvoeren of juist dingen niet mag doen.