Gratie Thor

Bij de gratie Thor is iedereen gelijk, ongeacht hoe je verkleed bent

In gesprek met ChatGPT over de gratie Gods

In januari had ik een gesprek met ChatGPT (AI) over de gratie Gods en personen en mensen. Wat zou AI antwoorden en hoe is het geprogrammeerd. Voorlopig kom ik tot de conclusie dat ChatGPT geprogrammeerd is om het narratief van de overheid te volgen. Ik heb het aardig gepusht en uiteindelijk kreeg ik een kort antwoord dat inderdaad een wet niet geldig is, als de koning de wet niet ondertekent. Hier wordt gelijk het verschil getoond in het zoeken van informatie of het antwoord krijgen op een vraag via AI. Bij het zoeken naar een antwoord, kunnen verschillende invalshoeken worden getoond. Bij AI en het antwoord geven is de nuance volledig zoek. Als voorbeeld: een verzetsheld in de tweede wereldoorlog is voor Nederlanders een held en voor Duitsers een terrorist?

 

Hier vind je het gesprek in pdf formaat.